Hoe u uw foto's uit de cloud kunt verwijderen

Hacking slachtoffer Kate Upton

Hacking slachtoffer Kate Upton

Niki Nikolova / GC-afbeeldingen

Zoals een aantal beroemdheden waren herinnerd aan tijdens het weekend zijn foto's die zijn geüpload naar online services zoals iCloud kwetsbaar voor hacking. En vaak weten gebruikers niet eens welke foto's zijn geüpload of hoe ze de foto's kunnen verwijderen die ze daar niet willen hebben.

Technologiebedrijven hebben niet geholpen. In hun gretigheid om gebruikers deze services te laten gebruiken, hebben bedrijven online services geconfigureerd om gebruikers lastig te vallen over het inschakelen van cloudback-upservices. Veel gebruikers, waaronder hackslachtoffer Jennifer Lawrence, vonden het hele proces verwarrend.



Dus hier is een korte inleiding over het verwijderen van gevoelige foto's uit cloudservices. Het is vermeldenswaard dat deze methoden misschien niet helemaal onfeilbaar zijn. Van technologiebedrijven is bekend dat ze vasthouden aan bestanden lang nadat ze door de gebruiker zijn verwijderd, dus je kunt er nooit zeker van zijn dat een 'verwijderd' bestand echt weg is. Maar deze methoden zullen waarschijnlijk iemand dwarsbomen die - zoals degene die verantwoordelijk was voor de fotodiefstallen van beroemdheden deze week - gewoon de inloggegevens van een slachtoffer heeft verkregen.

is een ster is geboren een waargebeurd verhaal

Foto's verwijderen van iPhones en iPads

Het synchroniseren van foto's in iOS, het besturingssysteem van iPhones en iPads, wordt beheerd door de app Instellingen van Apple. Als u niet wilt dat foto's die u met uw iPhone maakt, automatisch worden geüpload naar Apple-servers, kunt u de instructies volgen om het automatisch uploaden van foto's uit te schakelen hier . De apparaatback-upfunctie van iCloud bewaart ook een kopie van uw foto's. Er zijn aanwijzingen om dat uit te schakelen hier .

wat begon de me too-beweging?

Wat als u fotosynchronisatie wilt gebruiken maar een afzonderlijke foto uit iCloud wilt verwijderen? Open hiervoor de app Foto's.

Ga naar het fotostream-album, selecteer de foto die je wilt verwijderen en klik op het prullenbakpictogram. Het zou u een bericht moeten geven dat aangeeft dat het bestand zal worden verwijderd uit het fotostreamalbum op al uw gesynchroniseerde apparaten:

Een deel van de verwarring rond het verwijderen van foto's van Apple-apparaten is dat je de foto uit meer dan één album moet verwijderen om er helemaal vanaf te komen. De bovenstaande stappenverwijdert de foto uit de cloud, maar niet uit het camerarolalbum van het apparaat. (Je moet het daar ook handmatig verwijderen). Als u de optie voor fotostreaming gebruikt en u enkel en alleen verwijder een foto uit het filmrolalbum, deze zal nog steeds in de cloud bestaan. Dus als u de foto van zowel uw apparaat als de cloud wilt wissen, moet u deze uit beide albums verwijderen.

Foto's verwijderen van Android-telefoons

De stappen voor het in- en uitschakelen van de fotoback-upservice op Android zijn beschikbaar hier .

Als u fotosynchronisatie wilt gebruiken maar afzonderlijke foto's wilt verwijderen, gebruikt u de eigen 'Foto's'-app van Google. Op mijn versie van Android (4.4.2, uitgebracht in december) staat dit los van de Camera- en Galerij-apps.

Met de Foto-app kunt u ook afzonderlijke foto's verwijderen op een manier die ze ook van de Google-servers zou moeten verwijderen. Tik op de foto die je wilt verwijderen en selecteer vervolgens het 'prullenbak'-pictogram rechtsonder.

U wordt gevraagd om te bevestigen dat u de foto wilt verwijderen en u wordt gewaarschuwd dat hierdoor overal kopieën van de foto worden verwijderd.

wat betekent otp bij verzending?

Als u ja selecteert, wordt de foto naar de prullenbak verplaatst. Om het volledig te verwijderen, moet je naar de prullenbak gaan en vervolgens het menu-item 'leeg prullenbak' kiezen.

Zal het volgen van deze stappen garanderen dat mijn privéfoto's voorgoed verdwenen zijn?

Het is moeilijk om zeker te zijn. Meestal is de topprioriteit van online services het voorkomen van verlies van klantgegevens, en dat bereiken ze door veel redundante kopieën van gegevens te bewaren. Maar diezelfde strategie betekent dat er mogelijk extra exemplaren van een bestand rondslingeren die niet gemakkelijk voor een gebruiker te vinden zijn.

Toch verkleint het verwijderen van foto's met behulp van de hier beschreven technieken zeker het risico dat ze in handen vallen van hackers zoals degene die verantwoordelijk is voor de fotodump van deze week. Veel hackers krijgen toegang tot bestanden door zich voor te doen als gebruikers. Dus zelfs als Google of Apple ergens een reservekopie van uw bestand op een back-uptape heeft staan, als u er geen toegang toe hebt, heeft een hacker dat waarschijnlijk ook niet.